02 PM | 14 Mar

W co powinien być wyposażony food truck?

W ostatnich latach niezwykle popularne stało się kupowanie jedzenia w tzw. food truckach. Są to specjalne przyczepy gastronomiczne wynajem których oraz zakup oferuje wiele firm. Pojazdy te są z zapleczem kuchennym, przystosowane do szybkiego przyrządzania różnorodnych dań. Stanowią one idealne rozwiązanie w tym miejscach, gdzie bardzo trudno o zdobycie lokalu na zwykłą restaurację. Co ważne, każdy tego typu pojazd musi być wyposażony w szereg niezbędnych urządzeń, gwarantujących szybką obsługę i wysoki poziom higieny. 

Stanowisko kuchenne to istne centrum dowodzenia

Food trucki, czyli przyczepy gastronomiczne muszą być wyposażone przede wszystkim w stoły i blaty, a także szafy chłodnicze, lodówki oraz zamrażarki. Bez tych sprzętów nie byłoby bowiem możliwe obrabianie ani bezpieczne przechowywanie produktów spożywczych. Oprócz tego niezbędne są elementy składające się na zaplecze sanitarne – zlew z dostępem do bieżącej wody, okap i porządna wentylacja. Trzecią kategorię wymaganych sprzętów stanowią urządzenia zasilane elektrycznie, takie jak: piec konwekcyjny, grill, frytkownica, naleśnikarka czy opiekacz. Pozostałe pożądane rozwiązania to witryna ekspozycyjna, agregat prądotwórczy i szafka na ubrania dla pracowników.

Napisz odpowiedź bądź skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 × jeden =