Transport produktów w przemyśle spożywczym – praktyczne porady

Transport produktów w przemyśle spożywczym – praktyczne porady
Autor:
Data publikacji:
Kategoria:
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Transport produktów spożywczych musi odbywać się w szczególnych, kontrolowanych warunkach. Wszelkie zabrudzenia artykułów spożywczych mogą sprawić, że cała partia towaru zostanie wycofana ze sprzedaży. Z tego względu należy dbać o jakość produktów, służą do tego specjalne skrzynki oraz worki. Szczególne znaczenie ma przechowywanie oraz transportowanie mięsa, ale też pieczywa oraz ciast. Produkty te wymagają odizolowania od nośników, jakimi są skrzynki. Dobrym rozwiązaniem są worki do pojemników e2.

W jaki sposób przewozić i przechowywać artykuły spożywcze?

Skrzynki posiadają uniwersalne rozmiary, dzięki temu można z łatwością układać je na nośnikach. Zapewnia to stabilność palety oraz zapobiega uszkodzeniom w transporcie. Do skrzynek wkłada się jednorazowe worki e2, które mają doskonale dopasowane wymiary do uniwersalnych skrzynek. Dzięki temu skrzynki są czyste, a produkty spożywcze nie mają z nimi kontaktu. Worek wykonany jest z bardzo wytrzymałych materiałów, które przeznaczone są do kontaktu z żywnością. Są to jednorazowe produkty, ale mogą zostać oddane do recyklingu. Materiał jest bardzo odporny na uszkodzenia mechaniczne oraz na działanie różnych substancji, które mogą wyciekać z żywności.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*